Arborele Genealogic al Familiei Cartianu

Cel mai vechi membru al Familiei Cartianu, despre care avem informatii, este Iordache Cartianu care s-a nascut in jurul anilor 1700, afland din Arhivele Olteniei ca in 17 mai 1750, acesta merge impreuna cu patru boieri, la porunca marelui ban al Craiovei Ianache Hrisoscelu, sa stabileasca hotarele „mosiei Hrăboru si sa aleaga partile fiestecaruia mosnean in parte ce va avea de mostenire si de cumparatura” – „Arhivele Olteniei”, An XVI, iulie-decembrie 1937, p.325.

Cartianu Initial Tree

In succesiune urmeaza Hristea Cartianu care construieste Cula in anul 1760 cu functiune de aparare a familiei. Pe Hristea Cartianu mazilul il gasim amintit în august 1792 cand este numit de cei doi ispravnici ai Gorjului, Costea Scanavi si Dumitrache Bibescu, sa restabileasca, hotarele între Schilerii din Schela și Vaideii de la apa Susitei. Documentul privitor la acest fapt îl găsim în „Arhivele Olteniei” (Craiova, 1937, iulie-decembrie 1937, pp.334-335).

Un fiu al lui Hristea este Grigore Cartianu, care în 1833 ocupa functia de Ceaus, asa cum rezulta dintr-un document de judecata. Grigore Cartianu transforma pe la 1821 Cula Cartianu, la rang de casa boiereasca cu caturi înconjurate de largi pridvoare.

Un dintre fiii lui Grigore Cartianu este Enache Cartianu, Primar al Comunei Cartiu, despre care am vorbit in postarea anterioara si caruia ii detaliem Arborele Genealogic in fisierul PDF urmator: Arbore Genealogic Familia Cartianu

Mai jos este prezentata una din intalnirile dintre Regele Carol si Enache Cartianu cand credem ca au intrat in istoria familiei, versurile:

„Am dat mana cu Carol / Calare pe-al meu Cocor”

Enache Cartianu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s